DiscoverEU: Mery (Monitora2023)

L’interrail és una experiència que, baix el meu punt de vista, tot jove deuria viure almenys una vegada en la vida.
Primerament, s’ha d’acordar amb tots els membres del grup quines destinacions us agradaria visitar, quants dies i les dates. Hi ha que tindre en compte que el pla inicial pot canviar degut a varios factors (no quadren els horaris dels trens, no queden places en el tren, etc..).

Una vegada decidit el itinerari, s’ha de decidir si començeu/acabeu en tren o en avió. Per la situació geogràfica d’Espanya, recomane realitzar un trajecte en avió (ja siga a l’anada o la tornada).
Quan tot l’anterior ha quedat clar, cal començar a mirar els horaris dels trens a la pàgina d’interrail o a l’aplicació DiscoveuEu, on hi ha que afegir els trens pertinents. Les reserves de seients es realitzen mitjançant la pàgina anterior, no sempre són obligatòries però jo recomane fer-les per no tindre que quedar-se sentat al corredor o tindre que anar canviant de seient en seient. Si ho reserveu conjuntament, estareu sentats junts.
A continuació, toca reservar l’allotjament. Nosaltres hem optat sempre per hostals o apartaments. Ho hem reservat tot des de Booking perquè ens resultava més econòmic.
Una vegada finalitzat tot aquest procés, comença la part més amena del procés, organitzar el itinerari de les ciutats. Nosaltres hem creat un document compartit de Google on anotàvem els horaris d’arribada i partida de la ciutat, l’ubicació del hostal/apartament i un llistat amb totes les activitats que es poden realitzar a la ciutat (amb preus inclosos). A partir d’ahi creàvem un mapa de la ciutat on senyalàvem la ruta per a que fos més fàcil orientar-se i reservarem totes les atraccions turístiques. Cal tindre en compte que per ser jove i estudiant solen haver descomptes en la majoria de llocs.
Després d’organitzar-ho tot, sols queda esperar fins que arribe el dia i disfrutar. Es pot improvisar sobre la marxa però si vas pocs dies a una ciutat i vols veure el màxim de coses possibles el millor és tindreu tot organitzat.
La majoria de gent viatja amb una motxilla de 50L,pense que és l’opció més cómoda però també es pot viatjar amb maleta.
L’interrail és un viatge per a disfrutar, conèixer món i sobretot, aprendre. Fora de casa les coses no són sempre fàcils i de vegades toca enfrontar-se a situacions que requereixen calma i intentar no agobiar-se. El que més tranquilitza és que al final, èl camí trobarem molts joves com nosaltres que están en la mateixa situació i sempre están dispostos a ajudar. Fora de casa s’aprenen moltes coses sobre educació, cultura, idiomes, gastronomia….És un viatge que considere que ens enriqueix com a persones i en algunes ocasions, ens fa més madurs. Tant de bo tots els joves poguessin gaudir d’aquesta experiència.