Com ha anat l’intercanvi a Finlàndia?

L@s jóvenes que participaron del intercambio en Finlandia en marzo de 2024 nos cuentan un poco de su experiencia…

Que com ha segut aquest Erasmus? Diria que ha segut moment d’unió, intercambi de cultures, de pensaments, un intercanvi on crees unió entre paisos i fas unes amistats inolvidables, si he de dir alguna cosa  d’aquest Erasumus em quede en la pinya que em fet tot el grup de joves d’espanya que encara que parega mentira et juntes amb gent de edats diferents, pero i lo que ens complementem uns dels altres?? Es BRUTAL. En aquest projecte em participat joves de Letonia, Hongria, Finlandia i Espanya.
Cada dia feiem les activitats un pais i era dins o fora amb la neu, he de dir que la neu s’enfonsava molt i algun que altre bac o estacar-se casi fins la cintura, pero i les rises que ens agarraven al vore als nostres companys caent-se, esbarant-se o estacant-se , pero en seguida demanaves ajuda i tots t’ajudaven.
Per les nits cada nit feiem la nit intercultural de cada país, on feiem com un “resopo” amb coses tipiques de cada pais, si he d’elegir una d’aquestes nit em quede amb la de Letonia, ens vam esenyar molts balls tipics i alguna que altra cançó.
Done les gràcies per poder comptar en aquestes activitats i anime a tot aquell que vuiga participar a que ho faça, ja que es una setmana que t’ompli d’emocions i records que les recordaras per a tota la vida.”

Sara

Al llegar allí fue un momento de adrenalina completa el saber q estaré una semana con mis amigos hablando inglés y compartiendo momentos inolvidables. El hecho de haber un edificio solo para residentes fue un acierto y mucho más ver q había una sala de estar y una cocina por si te entraba hambre a las cinco de la mañana. El formato de actividades y del tiempo para en ellas también fue genial y no se te hacía pesado y siempre acababas con ganas de repetir y el hecho de haber un pabellón para nosotros solos. También fue como un momento que solo pasa allí y por finalizar lo mejor del viaje fueron los momento vividos con todos y las noches Interculturales.

Marc

El intercanvi a Finlàndia ha sigut simplement meravellós i fantàstic.
Durant aquesta setmana em fet moltíssimes coses i em après d’altres llocs i idiomes.
Els primers dies, sobre tot, ens vam dedicar a fer activitats per a coneixers millor i saber dels altres. Depenent de quin país organitzava les activitats igual tenien relació amb alguna costum o celebració d’alli, algunes eren directament jocs que solen fer.
Cada dia teníem varies activitats, la majoria de voltes dos pel matí i  altres dos per la vesprada, abans de comensar amb les activitats fèiem entre tots energizers per trencar el gel i despertar-se.
Teniem les nits interculturals, en la qual cuinavem i ensenyaven sobre la nostra cultura i país. Alguns ensenyaven balls que es feien ací, o explicaven moments importants en la seua història.
Una cosa molt divertida en la meua opinió eren les activitats exteriors, encara que ha vegades fera fred, era molt divertit anar al bosc o jugar amb la neu.
I sense dubte una de les millors coses ha sigut tindre l’oportunitat de conèixer a gent nova, fer amics, i poder practicar l’anglès, que feia molt divertit el comunicar-se amb els altres, encara que en ocasions no trobares les paraules adequades, era graciós.

Marta

“Bueno, per on començe? Ha sigut una experiència única que m’ha marcat moltíssim, no esperava parlar amb totes les persones que hi havien allí, he après molt, però sobretot el disfrutar el moment mentre dure, he après moltíssim sobre els països que estaven allí (Finlandia, Letònia i Hongria) sincerament, crec que no podria haver tingut un primer viatge erasmus millor, el primer dia només coneixia als espanyols, però una vegada vas parlant amb gent d’altres països, no pares, primer vaig parlar amb una finlandesa, però, el bunyol d’or el done a Hongria, tant xics, com xiques molt molt molt amables i amb ganes de fer nous amics, els millors dies, els últims, vaig parlar amb gent extranjera tot el dia i l’última activitat probablement la millor, hi tenies un paper a l’esquena i anaven escrivint coses boniques, l’únic que no em va agradar va ser que ens ho donaren en el avió, només podies abraçar als espanyols, a mi m’haguera agradat abraçar a totes les persones que m’hagueren escrit, però va estar molt guai, jo al llegir el paper vaig plorar de una mescla d’emoció i d’enyorança, tots els dies feiem una reflexió sobre el dia i eren molt divertides, sobretot cuan Pepe va anar al supermercat de Nurmes i va dir que estava molt be perque hi havien joves i lo millor va ser la risa de Elena. De les nits interculturals, la millor (dels altres països) crec que la de Letònia, em va encantar la part que vam ballar tots junts, i em va encantar ballar amb Charles, es notava que li posava passió, però la millor gastronomia (dels països extrangers) la de Hongria, el pa amb llet crec, va estar molt bo. Sincerament no puc agafar una millor part del viatge, però si poguera tornar a repetir algo de la setmana definitivament el joc al aire lliure d’Hongria, va ser molt divertit, l’únic que va fallar una mica va ser que ens estacavem en la neu a totes hores, era divertit però la neu estava molt gelada. Sincerament aquest considere el millor primer viatge amb amics i espere que no siga l’últim.”

Emma

M’agradat molt aquest viatge, principalment per les activitats que vam fer. En els primers dies, vam fer activitats per a conèixers i em van semblar molt ben organitzades, ja que èrem 50 jòvens. A més a més les activitats a l’exterior em van fascinar, i crec que la que més va ser jugar al futbol en la neu, vam estar molt actius. Després estan les nits culturals que van estar xulísimes i el menjar de cada país em va resultar molt curiós, per a mí la nit més xula va ser la de Espanya perquè com la gastronomia de Espanya no hi ha ninguna. A continuament, vam anar al spa de Helsinki, Nurmes, i em va parèixer increible el fet de clavar-se en la sauna o en les picines calentes i després en les picines fredes o revolcar-se per la neu, pense que es una experiència que hi ha que viurer-la una volta en la vida almenys. I l’activitat que més em va agradar va ser la del secret friend, que consistia en anar posant-los detallets durant tota la semana i el regalet el últim dia per a despedir-se em va encantar perquè es vam emocionar molt. I per últim el menjar estava molt bo i va estar molt guay provar menjar nou.

Sabah

Per aquest Erasmus ha sigut una experiència inoblidable i una oportunitat meravellosa que tot jove mereix. Compartir la nostra cultura amb els demés i veure com estan tan contents d’aprendre-la com nosaltres d’ensenyar-la, i també aprendre nosaltres de les altres cultures va ser de les coses que més em va agradar.
A més de compartir cultures, hem aprés sobre benestar, tant físic com mental, que han sigut coses fonamentals i que ens serviran també per al futur. La convivència amb els d’altres països podia resultar de vegades un poc complicada per la comunicació, però sempre es podia solucionar amb gestos o algun company,òbviament, les risses no van faltar i va ser un plaer conèixer a joves que, encara que foren de diferents llocs, tenien molt en comú amb nosaltres. Finalment, en aquesta activitat he aprés a expressar-me sense por a ser jutjada, a ser lliure de fer el que més m’agrada, a eixir de la meua zona de confort i passar-m’ho bé igualment i a no tindre por de parlar en anglès i que no m’entenguen.

Júlia

Pues el primer día nada más llegar nos acomodamos en las habitaciones i nos fuimos a cenar, después de esto, algunos fueron a dormir y otros se quedaron conociendo la gente de los otros países, al día siguiente nos despertamos pronto y nos fuimos a desayunar, al acabar nos fuimos a una de las zonas de Hyvärilä allí empezamos a presentarnos y a hacer juegos para conocer más cosas sobre el otro.
El segundo día también nos levantamos pronto para ir a hacer las actividades, este día hicimos la primera noche intercultural, los siguientes días eran lo mismo (pero diferentes actividades). I las noches interculturales cada día eran de un país.
Las cosas que he aprendido en general es que el inglés es muy importante para comunicarte si quieres viajar, también que cada país tiene cosas muy propias de cada país, he aprendido que aunque el viaje sea largo merece la pena, y por último y no menos importante que no tengáis miedo de viajar solos, que te haces amigos muy rápido.

Arnau

“Este a sido mi primer viaje de erasmus, en este viaje al pricipio no me habia gustado ya que no conocia a ninguna persona pero a largo de la semana he conocido a gente maravillosa con la que aprendido mucho, las actividades del primer dia de conocernos me han parecido muy creativas y divertidas, del segundo dia tambien en ese dia e empezado a soltarme mas y e conocido a mas gente con la cual me e divertido mucho, el tercer dia con el futbol me caí muchas veces y con la actividad de los hungaros se me congelaron los pies pero me diverti mucho, el cuarto dia estaba un poco enferma y no estuve muy activa ese dia para mi fue el peor solo queria estar en la habitacion, en el quinto dia tambien me gusto mucho ese dia participe mucho y socialize me gusto la actividad de relajarnos com Katia y el ultimo dia fue en el que socialize mas y el que mas me gusto con el spa que jugamos y nos divertimos con los de Latvia.
Aunque la despedida fue muy dura he aprendido mucho he mejorado mi ingles que no me pensaba que iba hablar mucho y hacer amigos. A sido uno de los mejores viajes de mi vida que volveria a repetir sin ninguna duda.”

Hanan

El intercambio a Finlandia ha sido una muy buena experiencia. Con lo que he aprendido de el inglés, he tenido la oportunidad de socializar con personas de diferentes nacionalidades, lo que me ha permitido conocer y apreciar diferentes culturas. Y las actividades planificadas fueron muy divertidas y muy activas. En resumen, este intercambio a Finlandia me ha gustado mucho y me ha dejado con muy buenos recuerdos.

Marcos

Aquest projecte que hem fet a Finlandia m’ha agradat molt ja que hem estat allotjats en Hyvärilä, que pense que és molt adequat per a fer aquestos projectes perquè es un lloc molt obert i amb diferents edificis que hem utilitzat per a fer activitats de tot tipus. Sobre les activitats han sigut molt diverses i diferents les unes de les altres des de fer jocs de construir una falla fins a jugar en un bosc a intentar que l’altre equip no diga el número que tenies en el front. En conclusió, m’ho he passat super be i he conegut gent molt bona i diferent, sense dubtar-ho tornaria a fer aquest projecte.

Berta

De este intercambio he aprendido muchas cosas: organizar actividades en grupo, ser mas abierto con las personas, a trabajar en equipo… Pero sobretodo he aprendido mucho sobre valores, a comunicarme mejor con la gente en otros idiomas, a ser yo mismo, he perdido mucho la vergüenza y me se expresar mucho mejor con gente que no conozco tanto. Ahora tambien conozco mucho mejor la cultura de los paises con los que he convivido, y en general, me siento una persona con una mente mas abierta al mundo.

Pepe