Erasmus+ en Brussel·les

(By Mery) La setmana del 5 al 10 de desembre, un grup de 48 persones hem tingut l’oportunitat de viatjar fins Brussel·les, la capital de la Unió Europea, per visitar en primera persona algunes de les principals institucions europees. Eixirem el dia 5 per la vesprada des d’Agres, el dia 6 aplegarem a Paris, i el 7 de matí arribarem a Brussel·les.

El primer dia a la capital belga visitarem el CoR (Comité Europeu de les Regions) i el Consell de la Unió Europea, on ens explicaren la funció de cada institució, com funcionen, beneficis de la unió europea, i un llarg etcètera. El segon dia visitarem el Parlament Europeu i el Parlamentarium, ací varem aprendre sobre els valors de la UE, quines coses s’han fet per millorar el benestar social i quantes persones conformen el parlament. A totes les visites ens deixaven accedir a les sales on tenen lloc les reunions i debats, ens explicaven com es distribueixen les persones i els diferents patits existents dins de la UE. A més, al llarg les vesprades teníem temps lliure, la qual cosa ens va permetre descobrir els racons més màgics de la ciutat com La Grand Place; tastar els menjars típics com els gofres amb xocolata o les “carbonnades flamades” i aprendre sobre la cultura belga. També hem tingut l’oportunitat de veure els principals monuments referents de cada país de la Unió Europea al parc “Mini-Eurpoe” junt a l’Atomium.

En nom de tots els participants, estem molt contents i agraïts d’aquesta oportunitat que Europa ens ha brindat. Hem après tant de la Unió Europea com de la cultura d’altres país, ens hem omplit de valors, hem viscut moments que no oblidarem mai, hem conegut nova gent i , sobre tot, ens hem format com a persones.